+306976009383

Όροι & προϋποθέσεις

Οι Όροι και οι Προϋποθέσεις από το Rhodes4Vacation, διευκρινίζουν τις υποχρεώσεις του Ιδιοκτήτη προς τον Ενοικιαστή, τις υποχρεώσεις του Ενοικιαστή προς τον Ιδιοκτήτη, και στην απίθανη περίπτωση αντιπαράθεσης θα χρησιμοποιηθούν για τη λύση της. Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά πριν επιβεβαιωθεί η κράτηση σας.
Check-In: Από 15:00 / Μέχρι 12:00 (Εβδομαδιαίες ενοικιάσεις σε High Season)
Για τα Low Season Σαββατοκύριακο και για τις Καθημερινές ένα πιθανό Check in νωρίτερα η ένα Check out αργότερα, είναι πιθανά κατόπιν συνεννόησης και επιβεβαίωσης.
Η αποδοχή των Όρων και Προϋποθέσεων δεσμεύει και τις δύο μεριές:
Ο αιτών Ενοικιαστής (Ο μισθωτής) και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου (O ιδιοκτήτης)

1.Μέλη
Όλοι όσοι συμμετέχουν στο Σύμφωνο Ενοικίασης η προστεθούν αργότερα από τον Ενοικιαστή θα δεσμευτούν από τους όρους και τις προϋποθέσεις H χρήση της ιδιοκτησίας είναι περιορισμένη σε όσους βρίσκονται στη λίστα της Συμφωνίας η προστεθούν αργότερα από τον Ενοικιαστή. Ο αιτών Ενοικιαστής θεωρείται ότι είναι ο Επικεφαλής ενοικιαστής και θα αναλάβει την πλήρη ευθύνη για όλα τα μέλη της ενοικίασης καθ ‘όλη τη διάρκεια της περιόδου ενοικίασης. Πληροφορίες ή οδηγίες που σχετίζονται με αυτό το ενοίκιο θα πρέπει να κοινοποιούνται μόνο στον αιτών Ενοικιαστή, και όχι σε οποιοδήποτε μέλος ή τρίτους που συμμετέχουν στην ενοικίαση.

2. Πληρωμές
Η κράτηση θα επιβεβαιωθεί από το Rhodes4vacation από τη στιγμή που η εφαρμογή την επικυρωσει και επεξεργαστεί την αρχική η την πληρη πληρωμή. Για κρατήσεις της μία εβδομάδας και άνω, αν η κράτηση έχει γίνει 45 μέρες και άνω προτού αρχίσει η ενοικίαση, ένα ποσοστό της τάξεως του 25% του ποσού κράτησης, θα κρατηθεί χωρίς δυνατότητα επιστροφής. Αν η κράτηση γίνει σε λιγότερο από 45 μέρες προτού αρχίσει η ενοικίαση, ή η ενοικίαση θα κρατήσει λιγότερο από χρόνο μίας εβδομάδας, τότε το ποσό κράτησης πρέπει να πληρωθεί εξ ολοκλήρου τη στιγμή της κράτησης. Στην περίπτωση που η κράτηση δε γίνει δεκτή από τον Ιδιοκτήτη, ότι ποσό έχει πληρωθεί θα επιστραφεί άμεσα. Οποιαδήποτε κράτηση γίνει μέσα σε δέκα μέρες από την περίοδο ενοικίασης θα πρέπει να πληρωθεί από πιστωτική κάρτα μέσω PayPal, ή με μεταφορά του ποσού μέσω τραπέζης τη στιγμή της κράτησης. Καμία κράτησης δε θα ολοκληρωθεί αν δε ξεκαθαριστεί η πλήρης πληρωμή.
Από τη στιγμή που μία κράτηση ληφθεί και γίνει αποδεκτή από τον Ιδιοκτήτη, ο Ενοικιαστής είναι υπεύθυνος για την πληρωμή 45 μέρες πριν ενοικιάσει το κατάλυμα. Η μη εξόφληση του συμφωνημένου ποσού θα οδηγήσει σε ακύρωση της κατάθεσης και κατακράτηση της κατάθεσης.

3. Πολιτική ακύρωσης & Αλλαγή Κράτησης
Μόλις μια κράτηση γίνει δεκτή και επιβεβαιωθεί, η ακύρωση μπορεί να γίνει μόνο σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

– Εάν η περίοδος ενοικίασης μπορεί να κρατηθεί εκ νέου, μια επιστροφή χρημάτων για τις νέες ημερομηνίες και αργότερα, καθώς και ένα τέλος ακύρωσης των 150 ευρώ θα διευθετηθεί.

– Εάν οποιοδήποτε μέρος της περιόδου μίσθωσης δεν μπορεί να κρατηθεί εκ νέου, ο ενοικιαστής θα χάσει όλα τα χρήματα που καταβάλλονται για την εν λόγω περίοδο.

4. Πληρότητα του ακινήτου
Ανεξάρτητα από τη δημοσιευμένο μέγιστο αριθμό των ατόμων που ένα ακίνητο μπορεί να φιλοξενήσει, ο αριθμός των επισκεπτών που καταλαμβάνει το ακίνητο περιορίζεται αυστηρά σε εκείνους που βρίσκονται στο Συμβόλαιο Ενοικίασης ή σε οποιαδήποτε μεταγενέστερη τροποποίηση κοινοποιείται εγγράφως στον ιδιοκτήτη. Το δηλωμένο και συμφωνημένο σχέδιο πληρότητας περιλαμβάνει όλα τα άτομα, ανεξάρτητα από την ηλικία, την ημέρα και διανυκτέρευση στους επισκέπτες.

5. Κατάσταση του ακινήτου
Το ακίνητο θα ελεγχθεί πριν από την ενοικίαση και ως εκ τούτου Ο μισθωτής αναλαμβάνει την υποχρέωση να:
– Ενημερώσει τον ιδιοκτήτη αμέσως για οποιαδήποτε ζητήματα βλάβης ή / και συντήρησης που απαιτούν προσοχή.
– Κρατήσει την ιδιοκτησία και όλα τα έπιπλα, φωτιστικά, εξαρτήματα, κινητή περιουσία και τις επιπτώσεις ή για το ακίνητο στην ίδια κατάσταση , στην οποία βρισκόταν κατά την έναρξη της ενοικίασης.
– Σε περίπτωση που παρέχεται η υπηρεσία καθαριότητας, Ο ενοικιαστής πρέπει να ακολουθεί τις οδηγίες αναχώρησης που παρέχονται από τον ιδιοκτήτη.
– Όταν μια υπηρεσία καθαρισμού δεν παρέχεται, Ο ενοικιαστής θα πρέπει να αφήσει το ακίνητο στην ίδια κατάσταση από άποψη καθαριότητας και γενικής διάταξης στην οποία βρισκόταν κατά την έναρξη της ενοικίασης. Η μη τήρηση του παραπάνω κανόνα μπορεί να οδηγήσει σε επιβολή πρόστιμου από τον Ιδιοκτήτη .

6. Χρήση του τηλεφώνου και Internet Υπηρεσίες
Όταν παρέχεται τηλέφωνο ως μέρος του ενοικίου, ο ενοικιαστής πρέπει να χρεώσει όλες τις υπεραστικές τηλεφωνικές κλήσεις είτε σε μια πιστωτική / τηλεφωνική κάρτα ή σε χρέωση του αποδέκτη, εκτός αν του ζητηθεί διαφορετικά. Όπου παρέχονται οι υπηρεσίες Internet, ενδέχεται να υπάρχουν περιορισμοί στη σύνδεση και σε περίπτωση υπέρβασης μπορεί να υπάρξει χρέωση. Είναι ευθύνη του ενοικιαστή να ελέγξει για την επιβολή περιορισμών σε μια συσκευή που συνδέεται στο διαδίκτυο πριν από την έναρξη οποιασδήποτε λήψης δεδομένων.

7. Κατοικίδια
Ένας σκύλος επιτρέπεται [παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας πριν από την κράτηση]. Όλα τα στοιχεία που δηλώνουν την ύπαρξη κατοικίδιου ζώου πρέπει να αφαιρεθούν από το ακίνητο στο τέλος της περιόδου ενοικίασης. Τα κατοικίδια δεν επιτρέπεται να έρχονται σε επαφή με τα έπιπλα, συμπεριλαμβανομένων κρεβάτια. Για τα στοιχεία του κατοικίδιου ζώου όπως τρίχες σε έπιπλα και κλινοσκεπάσματα μπορεί να υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις καθαρισμού.
Ή
Τα κατοικίδια απαγορεύονται αυστηρά σε αυτό το ξενοδοχείο. Οποιοδήποτε στοιχείο που δηλώνει την ύπαρξη κατοικίδιου ζώου θα οδηγήσει σε κατάπτωση της εγγύησης ζημιών στο σύνολό της.
Ο ιδιοκτήτης δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν αλλεργική αντίδραση ή άλλες συνθήκες που προκύπτουν από την κατοχή του ακινήτου. Η ονομασία “Όχι Κατοικίδια” δεν σημαίνε ότιι δεν υπήρξαν κατοικίδια ζώα στο ακίνητο σε κάποια χρονική στιγμή.

8. Το κάπνισμα
Το κάπνισμα μερικές φορές δεν επιτρέπεται μέσα ή στην περιοχή γύρω από το ακίνητο, αν δεν ορίζεται διαφορετικά, οι περισσότεροι ιδιότητες επιτρέπουν κάπνισμα στον εξωτερικό χώρο.

9. Πρόσβαση ακινήτου κατά τους χειμερινούς μήνες
Το ακίνητο προσφέρεται για ενοικίαση κατά τους χειμερινούς μήνες και έχει οδική πρόσβαση και κατά συνέπεια, το όργωμα σε ένα ακίνητο μπορεί να καθυστερήσει για αρκετές ώρες ή, σε ακραίες συνθήκες καταιγίδας,για ημέρες. Στην απίθανη περίπτωση που ένας ενοικιαστής δεν είναι σε θέση να αφήσει το ακίνητο για την προγραμματισμένη ημερομηνία αναχώρησης, ο ενοικιαστής δεν θα ευθύνεται για τυχόν επιπλέον χρεώσεις του καταλύματος.

10. Εξοπλισμός και εγκαταστάσεις που παρέχονται
Εξοπλισμός και εγκαταστάσεις παρέχονται κατά τη διακριτική ευχέρεια του ιδιοκτήτη και ενώ κάθε προσπάθεια για να εξασφαλίσει ότι ο εξοπλισμός είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας κατά τη διάρκεια της περιόδου ενοικίασης,για οποιαδήποτε κατάσταση που καθιστά τα αντικείμενα αχρησιμοποίητα, ο ιδιοκτήτης δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την αντικατάσταση ή την επιστροφή σε περίπτωση που ο ενοικιαστής δε χρησιμοποιεί τον εν λόγω εξοπλισμό ή εγκατάσταση. Ο εξοπλισμός και οι εγκαταστάσεις που αναφέρονται περιλαμβάνουν (αλλά δεν είναι αποκλειστικά για) στοιχεία όπως σκάφη, κινητήρες, τηλεοράσεις, συσκευές βίντεο / DVD, υδρομασάζ, σάουνα και τζακούζι.
Ο ενοικιαστής πρέπει να αναφέρει οποιαδήποτε εγκατάσταση έχει βγει εκτός λειτουργίας ή ελαττωματικό εξοπλισμό στον ιδιοκτήτη αμέσως! Ο ιδιοκτήτης θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να έχουν τις επισκευές το συντομότερο δυνατόν. Ωστόσο, υπάρχουν περιορισμένου εργολάβοι υπηρεσίας. Ενώ κάθε προσπάθεια θα καταβληθεί για να εξασφαλιστεί ότι όλα οι διαφημιζόμενοι εξοπλισμοί και συσκευές είναι σε κατάσταση λειτουργίας κατά την έναρξη της περιόδου ενοικίασης, καμία μείωση του ενοικίου ή επιστροφή θα εκδοθεί για μηχανική βλάβη του κλιματισμού, πλυντηρίου πιάτων, πλυντηρίου, στεγνωτηρίου, τηλεόρασης ή άλλων συσκευών.

11. Επιστροφές
Εάν η κατανομή θα πρέπει να γίνει στα θεμελιώδη στοιχεία, όπως τα συστήματα νερού, υδραυλικά και ηλεκτρικά συστήματα, και σε μεγάλες συσκευές, όπως φούρνο ή το ψυγείο, θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να επισκευαστεί ή να αντικατασταθεί, ή να υπάρξει μία κατάλληλη επιστροφή χρημάτων για την ταλαιπωρία. Αυτό δεν ισχύει για κατάρρευση του συστήματος που προκλήθηκε από κακή χρήση, όπως μπλοκαρίσματα υδραυλικών εγκαταστάσεων που προκαλείται από ακατάλληλη χρήση των υγειονομικών εγκαταστάσεων Παρακαλώ σημειώστε ότι σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται σε οποιονδήποτε να ρίξει χαρτί στις τουαλέτες, σε κάθε μπάνιο / WC υπάρχει ένας κάδο
.
Ο ιδιοκτήτης δεν φέρει καμία ευθύνη, ούτε θα παρέχει μια επιστροφή χρημάτων, για κάθε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος που προκαλείται από ακραία καιρικά φαινόμενα ή άλλες περιστάσεις πέρα ​​από τον έλεγχό του. Ομοίως, δεν θα υπάρχουν επιστροφές για κακές καιρικές συνθήκες, αλλαγές στα επίπεδα του νερού, τις συνθήκες στις γειτονικές ιδιότητες, ή οποιαδήποτε ενόχληση που παρέχεται από τα φυσικά στοιχεία του τόπου, όπως τα ιπτάμενα έντομα ή του ζωικού πληθυσμού.

12. Λοιπές Προϋποθέσεις Κράτησης
Ο ενοικιαστής θα πρέπει να συμμορφώνονται με αυτούς τους Όρους και Προϋποθέσεις ενοικίασης και οποιεσδήποτε άλλες οδηγίες που περιέχονται στο οδηγό σπιτιού και τυχόν πρόσθετες πληροφορίες και οδηγίες που παρέχονται στην ιδιοκτησία ή από τον ιδιοκτήτη.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΕΣ: Ο/Η ενοικιαστής αντιπροσωπεύει, εγγυάται, αναγνωρίζει και συμφωνεί με τον ιδιοκτήτη ότι αυτός / αυτή θα χρησιμοποιήσει την περιουσία και τις εγκαταστάσεις του, σύμφωνα με τους άνω Όρους και Προϋποθέσεις και των πληροφοριών που παρέχονται, και ότι αυτός / αυτή θα πράξει ανάλογα με του / της δική του ευθύνη και ότι αυτός / αυτή αποζημιώνει και προστατεύει τον ιδιοκτήτη από οποιαδήποτε προσωπική βλάβη, ασθένεια ή θάνατο, απώλεια ή ζημιά, που μπορεί να προκληθεί , σε κάποιο άτομο ή στην περιουσία του ενοικιαστή, την οικογένειά του / της, ή στους επισκέπτες, πριν κατά την διάρκεια ή μετά την στιγμή της ενοικίασης. Περαιτέρω, αυτός / αυτή αποδέχεται την πλήρη ευθύνη για τη χρήση του ακινήτου και οποιοδήποτε εξοπλισμό αναψυχής, όπως βάρκες και κινητήρες, κλπ και να συμφωνήσει να πληρώσει για οποιαδήποτε ζημία του εν λόγω εξοπλισμού, εκτός από την φυσιολογική φθορά. Ο μισθωτής αναγνωρίζει περαιτέρω ότι αυτός / αυτή είναι υπεύθυνος για τη διασφάλιση όλοι οι κανονισμοί για τις βάρκες τηρούνται, συμπεριλαμβανομένων με τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας στο σκάφος, καθώς και την εκπλήρωση των τρεχουσών απαιτήσεων επάρκειας χειριστή.
όροι ακύρωσης
– Ακύρωση έως και 56 ημέρες πριν από ενοικίασης: δεν επιστρέφεται προκαταβολή
– Ακύρωση 55 με 45 ημέρες: το 50% του ενοικίου
– Ακύρωση 44. με 33 ημέρες: το 80% του ενοικίου
– Ακύρωση 32. Ημέρες: 100% του ενοικίου
Η ακύρωση πρέπει να ληφθεί 32 ημέρες πριν την άφιξη,οποιαδήποτε χρήματα έχουν κατατεθεί μέχρι τότε δε θα επιστραφούν.
ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΓΙΑ ΝΩΡΙΣ check out Η ΓΙΑ ΘΕΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ.

θέση κάθε δικαστικής δικαιοδοσίας θα είναι η Ρόδος, Δωδεκάνησα στην Ελλάδα

%d bloggers like this: